[ Yritys
[ Sähköasennus
[ Lämpöpumput
[ Piha & puutarha
[ Yhteistyössä
[ Yhteystiedot
[ Ota yhteyttä!


 Ilmalämpöpumput | Kuopio, Siilinjärvi


| Myymämme laitteistot | Pumpun hankinta | Asennus | Hintatietoja |


Ilmalämpöpumpun hankinta

Ilmalämpöpumpun valinta Ensimmäisenä on hyvä tiedostaa että ilmalämpöpumppu on luonteeltaan lisälämmönlähde. Tilassa johon pumppu asennetaan tulisi olla vaihtoehtoinen lämmitysjärjestelmä jos halutaan varmistaa tilan lämpimänä pysyminen myös ääriolosuhteissa. Ilmalämpöpumpun lämmitysteho muuttuu ulkolämpötilan mukaan; mitä kylmempää ulkona on, sitä pienemmäksi lämmitysteho jää.

Ilmalämpöpumpun hankinnan ensimmäinen vaihe on katselmuskäynti, jossa asuntoon mitoitetaan sopivan tehoinen laite sekä mietitään laitteelle optimaalisin sijoituspaikka. Oikea sijoittelu ja mitoitus antavat parhaat mahdolliset lähtökohdat kun lähdetään tavoittelemaan toivottua energiansäästöä.

Laitteen mitoitus

Ilmalämpöpumppu mitoitetaan käyttötarkoituksen ja tilan mukaan. Yleinen ohje lämmityskäytössä: 1 kW tehoa riittää noin 30 m2:n lämmittämiseen talossa, jossa on nykyisten standardien mukaiset eristeet ja normaali huonekorkeus. Mikäli rakennuksen energialuokka on heikompi tai huonekorkeus korkeampi, tarvitaan vastaavan tilan lämmittämiseen enemmän tehoa.

Yleinen ohje jäähdytyskäytössä: 1 kW teho jäähdyttää n. 20 m2:n tilan. Jäähdytystehossa on huomioitava talon kokonaislämpökuorma. Siihen vaikuttavat muun muassa ikkunoiden suunta ja pinta-ala, kattorakenne, sauna, kodinkoneet, valaistus ja asukkaiden lukumäärä.

Oikean paikan valinta

Sisäyksikkö tulisi sijoittaa avaraan tilaan, josta lämpö pääsee leviämään huoneistoon mahdollisimman tasaisesti. Ulkoyksikkö kannattaa sijoittaa mahdollisimman lähelle sisäyksikköä, koska pitkät putkimatkat heikentävät laitteen tehoa ja vähentävät laitteen käyttöikää. Lisäksi pitkät putkivedot lisäävät asennuskustannuksia.

Laadukas asennus

Laadukkaasti asennettu laitteisto on mahdollisimman huomaamaton ja laite toimii kaikin puolin moitteettomasti. Seinän läpiviennit on tiivistetty asiallisesti, putkistot koteloidaan siisteillä asennuskouruilla ja sähköasennukset on tehty säädösten mukaisesti. Putkistot liitetään sekä tyhjiöidään huolella ja liitosten pitävyys testataan painekokeella jolla varmistetaan kylmä-aineen säilyvyys laitteistossa.

Opastus

Käyttöönotto -opastuksessa asiakasta ohjeistetaan laitteen huoltoon ja käyttöön liittyvissä seikoissa. Laitteiston mukana toimitamme aina selkeät suomenkieliset käyttöohjeet ja tarvittaessa opastamme laitteen käytössä. Jotta ilmalämpöpumpulle luvattu säästö saavutettaisiin, laitetta on osattava käyttää oikein ja asunnon muu lämmitysjärjestelmä on säädettävä toimimaan yhdessä pumpun kanssa. Laitteisto vaatii myös tiettyjä huoltotoimenpiteitä toimiakseen tehokkaasti ja ilman ongelmia.


Pyydä tarjous ilmalämpöpumpun asennuksestaElecstone Oy 
Y: 2342884-3 

Kuoritie 7 
70150 Kuopio 
p: 040-3529539 


Suomen Yrittjien Jsenyritys
 
Luottoluokitus - Soliditet
[ E l e c s t o n e  O y  2 0 1 7 ]